"Nous poemes, nou llibre, nou blog...
Després de 5 anys, cal renovar-se, canviar de pell, com fan les serps.
Espere que gaudiu amb les noves llunes que he anat inventant al llarg d'aquests anys, després de l'experiència de l'espill."

Francesc Arnau i Chinchilla

dimecres, 4 de març del 2015

"Nus" amb Pep "Botifarra" i Miquel Gil al Teatre "Capitolio" de Godella

Foto (premsa Godella): L'escenari del "Capitolio" abans del concert

El diumenge passat, dia 1 de març, vaig assistir-hi al Teatre "Capitolio" del meu poble al concert que Miquel Gil i Pep "Botifarra" van presentar sota el títol de "Nus", i que estava anunciat dins de la Presentació de la Trobada d'Escoles en Valencià.

Foto meua: Amb els amics Mª José i Rafa, i els escriptors F. Mompó i Carles Cano

Abans del concert, l'alcaldessa de Godella, Eva Sanchís, va fer un breu recordatori dels actes que tindran lloc el proper mes d'abril, des del dia 17 fins el 26, amb motiu de l'esmentada trobada, que torna al poble després de que ja es va celebrar l'any 2003. Hi haurà una exposició dedicada a Carles Salvador al Centre Cultural Xicranda, i també un sopar, on Escola Valenciana lliurarà al nostre Taller d'Història Local, el guardó en reconeixement per la seua tasca en pro de la nostra llengua. Els actes conclouran el diumenge 26 d'abril, amb la tradicional Trobada de les Escoles, que enguany tindrà lloc al Carrer Major i la Plaça de l'Església.

Cartell del concert

El concert va mamprendre amb puntualitat "godellenca" (15 minuts de retràs), i puc dir que no va deixar indiferent a ningú. Es tracta de fer un repàs a la música tradicional valenciana (fandangos, seguidilles, jotes, boleros, "albaes", nadalenques, romanços, havaneres, etc.), amb explicacions tècniques i històriques (sobretot per part del Miquel), i també amb refranys, dites, acudits i anècdotes amb la gràcia innata del Botifarra. Tot ell (com el nom de l'espectacle ja fa pensar), gairebé nus, amb les veus del dos artistes, la guitarra del Miquel i les percussions del Pep, i també va comptar amb la col·laboració de la nostra paisana Tatiana Prades en un parell de cançons.


Foto (premsa Godella): Els artistes en plena acció
En acabar l'acte, el meu amic "Pakiu" i jo, vam estar raonant amb els dos. Al Miquel ja el coneixia de quan venien a assajar a casa dels meus pares amb la Banda d'Al Tall, que després es va convertir en "Ball a Banda", on el meu germà Pep "Xinxilla" tocava la tuba. Al Botifarra li vaig lliurar el meu llibre de poemes (que ja té gairebé cinc anys). És un llibre que he anat donant a tots els artistes que he tingut ocasió, i ell era un dels que encara no el posseïa.

Foto meua: Amb Pep "Botifarra", després del concert
I res més, li vaig dir que demà mamprenia a treballar, després del primer descans de la prejubilació, i el Pep em va contestar que ell també treballava al seu ofici de ferrer... Veges tu! Això passa encara per ací, els nostres artistes han de guanyar-se el pa, treballant de qualsevol cosa
Foto meua: Amb Miquel Gil i el meu amic Pakiu...

***


Més informació:
ENTRADA A LA WEB DEL THLG:

Cliqueu ací

ENTRADA A LA WEB DE L'AJUNTAMENT:

Cliqueu ací

   -o-o-o-o-&-o-o-o-o-

1 comentari:

  1. Va ser tota una esplèndida lliçó musical i de la nostra cultura, un plaer l'espectacle i el veure que encara quedem gent encabotada en què algun dia guanyarem!!!

    ResponElimina