"Nous poemes, nou llibre, nou blog...
Després de 5 anys, cal renovar-se, canviar de pell, com fan les serps.
Espere que gaudiu amb les noves llunes que he anat inventant al llarg d'aquests anys, després de l'experiència de l'espill."

Francesc Arnau i Chinchilla

dilluns, 7 de novembre de 2016

II Trobada ARC de Literatura en català


Lliurament dels premis del VI Concurs Microrelats (Foto: Empar Sáez)
El passat cap de setmana, aprofitant que un dels meus relats havia resultat finalista de VI Concurs de Microrelats ARC a la ràdio, vaig viatjar cap a Barcelona. Abans m'havia posat en contacte amb els meus amics Empar i Ferran, que es van oferir a que m'allotgés  a casa seua, a la ciutat de Terrassa, on ja vaig estar fa dos anys pel mateix motiu.

Amb el Ferran i el president d'ARC -també és Ferran- (Foto: Empar Sáez)

Vaig eixir de València divendres 28 d'octubre, per la vesprada en autobús, i abans de les nou (amb una mica de retràs pel trànsit) vaig arribar a l'estació d'autobusos de la ciutat comtal, on m'esperava el Ferran. Ens dirigírem cap a Terrassa, a casa seua on sopàrem el que ens havia preparat l'Empar, i després de xerrar de les nostres coses se n'anàrem a dormir.

Poster de la Trobada amb els llibres presentats (Imatge: ARC)

A l'endemà teníem el dia complet, i després de l'esmorzar ens dirigírem cap a la ciutat, concretament a la Biblioteca de la Sagrada Família, on tenia lloc l'acte del lliurament. Abans es va celebrar la II Trobada ARC de Literatura en català, on es presentaren els llibres d'alguns dels associats. L'acte va estar presentat per Toni Arencón, i ací us deixe el cartell amb les obres presentades, de les que destaque el llibre de poemes "Quatre arbres" de l'Empar Sáez, i també el recull de relats "Polpa" del Jordi Masó Rahola, que sempre guanya el premi al millor relat del Concurs d'ARC. Per cert, que vaig saludar al Joan Pasqual, autor de la portada del poemari de l'Empar, que també ha tingut la deferència d'il·lustrar el meu proper llibre de poemes "NOVES LLUNES".

Empar Sáez (Foto: Ferran D'Armengol)
Després va tenir lloc el lliurament dels premis dels Microrelats, i la lectura dels mateixos. Als finalistes se'ns va lliurar un diploma i també un exemplar del llibre "Comuniquem-nos", on estan recollits tots els relats finalistes del concurs. Per cert, que enguany també va guanyar el Jordi Masó.

Guanyadors del Concurs de Microrelats (Foto: Ferran d'Armengol)
En finalitzar l'acte, després d'haver xerrat amb tots els coneguts (Ferran Planells, Montse, Aleix, Sergi, Toni, Joan, Jordi, Sílvia, etc...), anàrem a dinar a un restaurant del carrer València, que havia reservat l'Empar. L'àpat va estar senzill, però bo, amb uns plats ben elaborats amb arrels italianes.

A continuació, aprofitàrem la vesprada per visitar el recinte modernista de Sant Pau, antic hospital que és ben a prop de la Sagrada Família, i que està essent restaurat per a incloure'l a la ruta modernista barcelonina. L'edifici, obra de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, construït al llarg de les tres primeres dècades del passat segle, és tot un cant a l'esperit modernista, on tot es feia amb el propòsit de que durés, i a més  a més, sense escatimar materials ni valors estètics. 

Hospital de Sant Pau (Foto: Ferran d'Armengol)
Amb l'Empar a Sant Pau (Foto conceptual del Ferran)
Després ja se'n tornàrem cap a Terrassa, on sopàrem frugalment i vérem una pel·lícula abans d'anar-se'n a dormir (concretament, "Fargo" dels germans Cohen).

A l'endemà, després de l'esmorzar, el Ferran i jo férem una bona passejada per la ciutat de Terrassa, on em va anar explicant tots els llocs de més interès, posant sobretot l'èmfasi amb els edificis més antics, com ara la Cartoixa, i l'Església de Sant Pere. 

També cal destacar per la seua singularitat, la Masia Freixa d'éstil modernista, i també algunes antigues fàbriques convertides en espais públics.

Masia Freixa (Imatge de Google)
Després de gairebé dues hores de passeig, tornàrem a casa, on l'Empar ens havia preparat un esplèndid llobarro amb salsa, del que donàrem bon compte, acompanyats pel Roger (el seu fill), que havia d'anar-se'n a jugar al futbol.

I ja m'aproparen a l'Estació d'autobusos de Barcelona-Nord, on havia d'estar a les 16,30 de la vesprada. Els meus amics se'n tornaren per veure el partit del Roger.

Vaig aprofitar el viatge per llegir una bona novel·la, i abans de les nou ja estava a casa meua.

Moltes gràcies Empar, moltes gràcies Ferran!

Amb vosaltres he gaudit de l'hospitalitat i de l'afecte dels bons amics.

A reveure!!!

***

2 comentaris:

  1. M'alegre del teu premi, ser finalista no és gens fàcil,espere que hages fruït de la teua estança a Barcelona.

    Una abraçada des de València.

    ResponElimina
  2. Doncs mira per on vàrem compartir escenari, a veure si per la propera ens podem saludar i tot.

    ResponElimina