"Nous poemes, nou llibre, nou blog...
Després de 5 anys, cal renovar-se, canviar de pell, com fan les serps.
Espere que gaudiu amb les noves llunes que he anat inventant al llarg d'aquests anys, després de l'experiència de l'espill."

Francesc Arnau i Chinchilla

dissabte, 10 de setembre del 2016

VII NIT ESTELLÉS a Burjassot

Targeta de l'acte
El passat dissabte, 3 de setembre es va celebrar a Burjassot la VII NIT ESTELLÉS, organitzat per l'Associació Cultural Bassot, amb la col·laboració de l'Agència de Promoció del Valencià del municipi que va veure néixer el gran poeta.

Jo sempre que puc, vaig al sopar i després a llegir algun poema. Enguany m'havia apuntat amb temps, i vaig arribar amb puntualitat anglesa. Després de fer l'abonament corresponent, vaig seure amb el meu paisà i veí Zarzo, a qui havia vist moments abans. També saludàrem a alguns coneguts del poble, i també a la gent de Bassot, amb qui me relacione des de fa molts anys.

El sopar consistia en conill i pollastre, tomaca fregida, amanida russa, i unes coques salades. Després, coca de llanda i cafè. L'assistència enguany ha estat una mica inferior a uns altres anys. Feia molta xafogor i no corria ni un pèl d'aire enmig del carrer.

Després del sopar ha tingut lloc, com és habitual, la lectura de poemes, i jo li he proposat a Cèsar Vercher (company del Taller d'Història) llegir entre els dos el poema d'Estellés dedicat a Pinazo que interpretàrem al Teatre Capitolio de Godella, els poetes participants al recital "Pinazo en versos". Així ho férem, llegint una estrofa cadascú.

Cèsar i jo recitant el poema (Foto: Ca Bassot)

L'alcaldessa de Godella, que també estava al sopar en companyia de Tatiana Prades, en escoltar-nos, es va animar i va recitar un fragment del poema "Ofici permanent a la memòria de Joan B. Peset", de qui s'ha commemorat enguany el 75è aniversari del seu afusellament a Paterna. Així, vam retre el nostre particular homenatge als dos il·lustres personatges del nostre poble, que enguany estan essent rememorats amb motiu dels aniversaris de la seua mort.

Després va venir l'actuació del grup VERDCEL, amb reminiscències del folk americà, i nosaltres se n'anàrem cap el poble.

Ojalà poguérem l'any vinent organitzar la Festa Estellés a Godella, com li vaig comentar a la regidora de Cultura i a l'alcaldessa.

Almenys, ho intentarem!!!

***

2 comentaris:

  1. Quan hi ha dues poemes de la nostra terra com "Criatura dolcíssima" del Futer o "No hi havia a València dos amants com nosaltres" de l'Estellés, ja es pot dir que tenim una cultura, un poble, una nació.

    Una abraçada i fins un altre article.

    Vicent

    ResponElimina