"Nous poemes, nou llibre, nou blog...
Després de 5 anys, cal renovar-se, canviar de pell, com fan les serps.
Espere que gaudiu amb les noves llunes que he anat inventant al llarg d'aquests anys, després de l'experiència de l'espill."

Francesc Arnau i Chinchilla

dissabte, 7 d’octubre del 2017

"Van Gogh", el meu darrer relat


Foto meua
Vaig presentar aquest relat al III Concurs de Microrelats de Godella. La decisió del jurat ja ha estat feta pública, i el meu relat no ha estat triat per a formar part del llibre amb tots els seleccionats. Tanmateix, no volia que restés inèdit, i per això ara el publique al meu blog. El protagonista és real, i va morir atropellat per un cotxe, ara farà un any. Aquest relat està dedicat, sobretot, a la seua memòria.

Van Gogh

Van Gogh és pèl-roig i, com el pintor, sembla una mica boig. Ell és un gat d’aquells que abans s’anomenaven de pallissa. Ha viscut en una casa gran, al corral, sense barrejar-se mai amb els humans.

De sobte, tot ha canviat. Els amos s’han mudat de casa, i ell s’ha vist al carrer. Ha guanyat la llibertat, però ara haurà de guanyar-se la pitança, que abans li venia sense haver de fer res.

Al principi ha estat difícil, sortejant vehicles i persones, però al remat ha trobat una comuna als afores del poble, on una dona els alimenta. Ha anat guanyant seguretat, ha aprés a relacionar-se amb els seus congèneres, i fins i tot, ha fet un munt d’amics. Ara a la vellesa ha conegut el sexe...

Ben aviat hi haurà més Van Goghs a la comuna!


14/07/2017

***

Foto meua

Us pose la primera versió del relat, de la que vaig haver de treure quaranta paraules, per ajustar-me a les cent que demanaven les bases del concurs.

Espere que us agrade.

© Francesc Arnau i Chinchilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada