"Nous poemes, nou llibre, nou blog...
Després de 5 anys, cal renovar-se, canviar de pell, com fan les serps.
Espere que gaudiu amb les noves llunes que he anat inventant al llarg d'aquests anys, després de l'experiència de l'espill."

Francesc Arnau i Chinchilla

dijous, 20 de desembre del 2018

Viatge a Londres (II)

A la nòria, que els anglesos anomenen "London Eye" (fotos de Núria)


El diumenge, dia 2 de desembre, ens llevàrem del llit una mica més tard. Vam desdejunar al mateix Hammersmith, aprofitant els cupons que ens havia lliurat l'Adrián (de la franquícia "Pret a porter"), i se n'anàrem amb el metro cap a la zona més "pija" de la ciutat. En primer lloc anàrem a "Kensington Palace", on sembla que era la residència de "Lady Di". Allí vam gaudir molt amb els esquirols (i no parle de lluita obrera), i les aus. Semblen estar domesticats tots aquests animalons salvatges. Els esquirols mengen de la mà com si fossen gossets, i les aus (ànecs, gavines, cignes... etc.) es comporten com autèntics protagonistes de pel·lícules còmiques, barallant-se pel menjar i, fins i tot, protagonitzen fotos insòlites.

Els esquirols són domèstics...
... i els pardals també..
Visitem el Museu Victòria & Albert, on intentem trobar el retaule de Sant Jordi de Marçal de Sax. (aproximadament del 1400), però el que és més lamentable, és que va ésser venut al segle XVIII per "quatre xavos" a un antiquari francès, que el va vendre a la reina Victòria d'Anglaterra, per 800 lliures (avui serien uns mil euros).

Després de trobar el retaule, pense que els deu de fer nosa "La Batalla del Puig", que és el motiu central del retaule, i que és tot un esclat de la nostra fundació com a País Valencià... "Comunitat"???

En sortir del museu, on per cert hi havia una exposició de fotos (Història de la fotografia), on el cartell era una del Jimi Hendrix (llàstima no haver-la visitat), esmorzàrem els entrepans de pernil i formatge, en un bancalet al carrer dels museus. Acte seguit anàrem a visitar el de les Ciències, que és dedicat a la figura del Charles Darwin... És impressionant!

Després ens hem anat a Buckingham Palace, on hem assistit al "postureig" turístic de la Guàrdia Reial, i tota la pesca... L'oratge és molt variable, el mateix plou que surt el sol (molt poques vegades, però quan surt és sublim!).

La Batalla del Puig, tot un esclat!
Amb el "Retaule  de Sant Jordi"
Al "metro" (Underground)

Tota una sorpresa: Hendrix al Victòria & Albert de Londres.

Mamprens amb un dinosaure, puges una escala com les del "Corte Inglés", i t'endinses en un món fabulós... Volcans, animals, dinosaures... Zones didàctiques  pels nens... La veritat és que malgrat la mala fama dels anglesos, on sempre se'ls tracta de pirates per aquestes contrades, moltes de les peces, de les que podem gaudir en aquests museus, no seria pas possible ni tan sols contemplar-les. I, a més a més, cal dir que els museus britànics (almenys els estatals, són de franc) No cal pagar rés!  Res a veure amb l'Esglésa (Almenys ací a l'Estat espanyol) on et fan pagar per visitar les catedrals (que per cert, no paguen IBI, ni res...)       (Continuarà...) 

Al Museu de la Ciència (un edifici que cal visitar)

20XII/2018
© Francesc Arnau i Chinchilla        

*** 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada