"Nous poemes, nou llibre, nou blog...
Després de 5 anys, cal renovar-se, canviar de pell, com fan les serps.
Espere que gaudiu amb les noves llunes que he anat inventant al llarg d'aquests anys, després de l'experiència de l'espill."

Francesc Arnau i Chinchilla

dijous, 17 de març del 2016

"La corrupció dels impunes" (nou article a La Veu)


Imatge de Google
He lliurat el meu segon article al Diari digital "La Veu", en aquest cas arran de les declaracions de l'ex-alcaldessa de València, i actual senadora Rita Barberà.

Ací el teniu: 
La corrupció dels impunes

"Però a fora, Pilar, hi ha tanta merda, merda, merda.
La merda dels polítics amb horitzons de merda."
 "Porrera"(Lluís Llach/Miquel Martí i Pol)

Avui de matí he estat escoltant a la ràdio (a casa no posem la televisió fins l’hora de dinar), la compareixença de Rita Barberà, l’alcaldessa de València al llarg de més de dues dècades, i ara mateix, senadora per designació autonòmica (això hauríem de revisar-ho).

La veritat és que no donava crèdit a tot el que estava escoltant, tanta és la poca vergonya de tots aquests personatges que han estat tants i tants anys administrant els nostres diners, i que es pensen que tenien dret a fer i desfer, sense haver de rendir comptes a ningú de nosaltres.

Gràcies a que l’escriptor Juan José Millás estava a la ràdio, comentant les declaracions de l’ex-alcaldessa de València.  Aleshores, he pensat que no sóc cap paranoic, ni res per l’estil, doncs, ell ha manifestat que tothom hauríem de sentir-nos indignats per les seues afirmacions (així em sentia jo), en les que sembla que ella és totalment impune, que tots els altres són els roïns (els partits de l’oposició, que ves per on... ara són els que manen).

Segurament, encara li sembla poca cosa tots els casos que apunten clarament al seu partit (el Partit Popular), al seu finançament il·legal, basat en tot el més mesquí del tarannà humà (tràfic d’influències, prevaricació, comissions il·legals, amiguisme, etc.), i estic referint-me a casos tan flagrants, com ara el Cas Gürtel, el Cas Nóos, el Cas Imelsa, així com l’Operació Taula, de rabiosa actualitat, per no parlar de la Púnica, encara que aquesta afecta més al PP madrileny.

Doncs, ella encara s’atreveix a engegar el ventilador i escampar tota la merda, dient que els altres tenen una biga a l’ull i tanmateix critiquen la palleta al seu... Paraules de l’Evangeli (com no? Són tan “beatos”!), com  el mateix Francisco Camps, que ben aviat també haurà de rendir comptes, mentre va presentant tesis doctorals per solucionar el problema de la governabilitat de l’Estat sota les benediccions de l’Arquebisbe de València, aquell que de tant en tant proclama algun acte de fe per a defensar la unitat d’Espanya, la conversió dels infidels, o la salvació dels blasfems...

I a tot açò, ella havia convocat la roda de premsa perquè havia acceptat declarar davant del jutge del Cas Imelsa, però no ha deixat clar com, quan, ni en quines condicions ho farà.

El que sí que ha deixat ben clar és que no pensa en dimitir...

Faltaria més!    
  
15/III/2.016 
© Francesc Arnau i Chinchilla 

Imatge de Google
I ací el podeu llegir al diari:


***


1 comentari:

  1. Sí, el cert és que han fet el que faria qualsevol que no té una oposició forta, o qualsevol que té tot el poder, desviar-se de la línia de normalitat i humanitat, per això cal que sempre hi haja un poder que s'enfronte al poder establit, i una premsa forta i lliure, però una volta agafats i tornats els diners caldria preguntar-se el que es va preguntar Foucault en "Vigilar y castigar", per què castiguem? Seria també una bona pregunta.

    Vicent

    ResponElimina