"Nous poemes, nou llibre, nou blog...
Després de 5 anys, cal renovar-se, canviar de pell, com fan les serps.
Espere que gaudiu amb les noves llunes que he anat inventant al llarg d'aquests anys, després de l'experiència de l'espill."

Francesc Arnau i Chinchilla

dilluns, 23 de maig del 2016

La meua participació al FLIB


Logo oficial del FLIB

S'acaba de celebrar a València el Festival de Literatura Internacional Breu, una trobada d'escriptors molt interessant, que esperem es repetesca als propers anys.

Jo vaig participar amb un relat breu que ha estat publicat al Diari digital "LA VEU", on darrerament col·labore amb assiduïtat.

Ací el teniu:

                Un autor mediàtic

L’escriptor Jaume Casadevall i Rovira, era tot un erudit de la llengua. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i també amb els doctorats en Filosofia i Lletres, i Història de l’Art en un parell d’Universitats europees, per arrodonir el seu currículum,  havia fet un “master” en una important Universitat dels Estats Units.

Des de que va acabar la seua formació acadèmica, tenia ben clar que volia dedicar-se a la Literatura, sobretot a escriure obres de ficció, després de les seues provatures en Poesia. Tanmateix, va fer oposicions per dedicar-se a l’ensenyament, doncs, també tenia ben clar que, per guanyar-se la vida, caldria tenir un sou segur, i aleshores, ser professor de Literatura, a més d’omplir-li com a guru de la gent jove, li donaria certa estabilitat econòmica.

Des del principi va mamprendre a escriure relats, i també alguns poemes, doncs, aquesta era la seua veritable vocació. Fins i tot es va atrevir amb alguna obra de teatre. Els va anar enviant amb tota la paciència del món, a les editorials, a les revistes, als diaris, i a tota mena de mitjans, sense cap resultat positiu. Tan sols va aconseguir publicar un relat al llibret de les festes del seu poble, i alguns poemes en revistes d’àmbit local, d’escassa tirada. Els premis literaris que convocaven els Ajuntaments tampoc li van resultar propicis.
Un dia, al bar on anava tots els dies a llegir el diari, un company de solitud li va dir que el millor per a donar a conèixer la seua obra eren les xarxes socials. El Jaume es va comprar un “smartphone” d’última generació, i va obrir comptes en totes les xarxes que coneixia, (Facebook, Twitter, YouTube, Instagram...), per veure de donar-li sortida als seus calaixos farcits de manuscrits.

Ja fa més de dos anys d’això, i s’ha convertit en un escriptor mediàtic, té més de deu mil seguidors als seus comptes, i és un autor reconegut pertot arreu. Tanmateix, des d’aleshores no ha escrit cap obra nova.

Tan sols té temps pel WhatsApp! 

***

Godella (L’Horta), 7 de gener de 2016

Francesc Arnau i Chinchilla


Imatge de Google
Al Diari digital "LA VEU":


Convocatòria del FLIB (Imatge de Google)
***

1 comentari:

  1. Sí, Francesc, jo li done molta importància a tota la gent ue publica i escriu a les xarxes, potser no arribaran a ser gran escripors mediàtics, però arribaran a canvair la societat, a fer-la entrar al IV Any de Déu, Crist i Dionís en què hi estem, jo quan Javier Marías va parlar malament dels illerats que nodreixen les xarxes vaig posar el crit en el cel ¡Quanta ignorància! si són, som els illetrats de tot el globs, tambe junt als titulats i altres races qui tots a una estan alimentant la societat i donant-li noves vies.

    M'ha agradat el conte, i té la cosa realista de què és quan millor estem que menys escrivim, l'escriure té això, é com l'amor, ens cal una manca en la comunicació per a què aquesta nasca amb nova força.

    Vicent

    ResponElimina