"Nous poemes, nou llibre, nou blog...
Després de 5 anys, cal renovar-se, canviar de pell, com fan les serps.
Espere que gaudiu amb les noves llunes que he anat inventant al llarg d'aquests anys, després de l'experiència de l'espill."

Francesc Arnau i Chinchilla

dilluns, 9 de maig del 2016

"El candidat Donald Trump" (article a "LA VEU")

Donald Trump en plena campanya (Imatge de Google)

El meu article, que he publicat al diari digital "La Veu", parla de les eleccions presidencials dels Estats Units, que tindran lloc a finals d'enguany. El multimilionari Donald Trump, que en un primer moment semblava que no aconseguiria ser proclamat candidat pel Partit Republicà, s'ha desfet de tota la competència, malgrat les seues declaracions xenòfobes, homòfobes, i que ratllen en el més pur feixisme. Ara, tots els líders del món occidental i capitalista, s'estan engolint el que havien dit del personatge, i comencen a fer declaracions traient-li llenya al foc, de tot el que havien manifestat abans.   

Ací us deixe l'article. És la meua opinió, però, potser caldrà tornar a comentar el tema més endavant:

El candidat Donald Trump
  
Sembla que Donald Trump ha aconseguit el que ningú no podia ni imaginar-se fa uns mesos. Ser el candidat del Partit Republicà per a les Eleccions Presidencials dels Estats Units del 2016.

Han quedat al darrere totes les “boutades” i pixades fora de test del multimilionari reconvertit en “salvador de la pàtria”. D’aquests ja en coneixem uns quants per aquests indrets, i ja sabem de quin peu coixegen. Donald Trump no s’ha tallat gens al llarg de la campanya per criticar les dones i els immigrants (sobretot els hispans i els musulmans), però ara sembla que tot això era de broma, i els capitosts del Partit Republicà dels Estats Units, després de que s’ha quedat ell sol com a candidat, han decidit donar-li el seu suport.

Com ha aconseguit un impresentable com aquest fer-se amb aquesta nominació, és una altra història. Caldria parlar ací també, del seu discurs proteccionista, enfrontat al TTIP (Acord de Lliure Comerç amb Europa), que tampoc és una bicoca per a nosaltres els europeus, però també ha dit que la seua posició és favorable al “Brexit”, així com, prometre tornar al lideratge dels Estats Units al món, després dels anys de “concòrdia”. “Ja està bé de que els xinesos ens vulguen passar al davant!” (diu el Trump).  

Però, ara resulta, que també a Europa, tornen a bufar aires ultres, i que els partits “neo-nazis”, han assolit una rellevància que no tenien abans...

Potser, el sistema capitalista a Occident, ha entrat en una crisi d’identitat, com va pronosticar Karl Marx, i aquestes propostes ultres són el seu darrer cant del cigne. No crec, però caldrà estar a l’aguait per a que no ens toquen els collons (amb perdó), com fan sempre.

Per cert, que la família Bush ha comunicat que no li donarà el seu suport, i pense que ha estat la primera empenta que ha rebut des del Partit Republicà l’home de l’ensaïmada al cap (com Iñaki Anasagasti).

Restarem a l’aguait el proper novembre, doncs, aquestes eleccions ens afecten molt més del que molta gent es creu.

***

Godella (l’Horta),7de maig del 2015

 Francesc Arnau i Chinchilla

Ací teniu l'article al diari "LA VEU":


Els més que probables candidats a la presidència dels Estats Units (Imatge de Google)


***

1 comentari:

  1. El penúltim cant de cigne del capitalisme, va ser el primer capitalisme financer, el de l'Europa de Hitler, i aquest personatge va voler donar, com ho vol fer qui parles, i em jugue molt en dir açò, la preponderància novament a Alemanya davant dels EEUU, però el món ja ha passat per aquest tràngol de final de cicle total del capitalisme, i hi ha veus i forces que s'han ajuntat per a que el personatge que portarà el papa negre no hi arribe al poder, som molts, i moltes les forces per a què açò no passe i tenim el poder dels déus. Espere amb tot el meu cor que la II Guerra Mundial faça obrir els ulls als que encara hi queden poc convençuts del que t'estic dient, i sé de ben segur que estarà super controlada la "Trompeta" de l'apocalipsi.

    Vicent Adsuara i Rollan

    ResponElimina