"Nous poemes, nou llibre, nou blog...
Després de 5 anys, cal renovar-se, canviar de pell, com fan les serps.
Espere que gaudiu amb les noves llunes que he anat inventant al llarg d'aquests anys, després de l'experiència de l'espill."

Francesc Arnau i Chinchilla

dimarts, 23 de febrer del 2016

Recepció a la Casa Museu Pinazo de Godella


Recepció a l'estudi de Pinazo (Foto: web Ajuntament de Godella)
      El dilluns de la passada setmana, dia 15 de febrer, vaig estar convidat al sopar-recepció, que la Casa Museu Pinazo del meu poble va fer a totes les entitats i particulars que col·laborem amb els actes del "Centenari Pinazo". Jo particularment estic organitzant, junt amb el meu amic Francesc-Andreu García Ibáñez "pakiu", un recital poètic en el que intervindrem (de moment) cinc poetes de la nostra localitat (Antonio M. Herrera, Carles Cano, Eduard Marco Escamilla, Dori Palencia i jo mateix), que de moment hem anomenat "Pinazo en versos". També comptarem amb els músics Salvador Caballer Tarín i José Antonio Ferrando "el Sevillano", que acompanyaran els poemes, mentre que Nerea Sanfélix s'encarregarà de fer un muntatge de vídeo amb imatges sobre els quadres inspiradors dels poemes, i els llocs de referència dels mateixos. Tot estarà (esperem) coordinat de manera simultània, i tenim molta il·lusió en que siga un èxit de públic i de qualitat escènica. El presentador de l'espectacle serà el nostre company del Taller d'Història Local, Cèsar Vercher.

Cartell provisional del recital

      Els altres convidats foren els representants dels col·lectius implicats en els actes del Centenari (Taller d'Història Local, Casino Musical, Grup de Danses "El Poblet", Rondalla "Claveles Rojos", etc.), així com Josep Ferriol, en representació dels pintors, la periodista Empar Marco, i el professor Javier Pérez Rojas, que és tota una autoritat en l'obra de Pinazo. També van estar a la recepció els representants de totes les formacions polítiques de la Corporació Municipal, amb l'alcaldessa Eva Sanchis i la regidora de Cultura Tatiana Prades al capdavant.

Foto: web Ajuntament de Godella

Foto: web Ajuntament de Godella

      Després del sopar, cadascun de nosaltres parlàrem dels nostres projectes, encara que molts d'ells no estan acabats d'enllestir. El temps se'ns cau damunt com una llosa, i encara hem de confiar en la Diputació pel finançament dels actes, però la disposició de tots és ferma, i esperem que tot siga d'allò que reste per sempre a l'imaginari del nostre poble.

José Ignacio Casar Pinazo amb l'alcaldessa i alguns dels convidats



Amb Toni Portilla, secretari del THLG 











      Vull donar les gràcies a José Ignacio Casar Pinazo, i a la seua dona Asun Tena, que foren uns magnífics amfitrions, així com al professor Pérez Rojas, que ens posà una mica al corrent d'alguns aspectes tècnics i artístics de l'obra de Pinazo, i Carlos González Triviño, coordinador del Centenari, que ens va informar de l'ambiciós programa d'exposicions que tindran lloc al llarg de l'any, i que té previst el nostre poble com a principal protagonista de l'Any Pinazo.

***

Amb la llauradora... (Totes les fotos són d'Andreu García)
 Francesc Arnau i Chinchilla

***

llegiu la notícia al web de l'ajuntament: